Top 6 pokkaria potilaan kliiniseen tutkimiseen


Clinical Tests for the Musculoskeletal System

Erittäin analyyttinen pieni kirja, jota kantaa helposti mukana. Tärkeä tutkimisen käsikirja kaikille kuntoutuksen ja lääketieteen ammattilaisille. Valtava valikoima tekniikoita, jotka analysoivat jokaista kehon liikkeitä erittäin yksityiskohtaisesti.

Special Tests in Musculoskeletal Examination: An evidence-based guide for clinicians

Special Tests in Musculoskeletal Examination on kätevä yhden pysähdyksen opas, jossa on yli 150 raajojen testiä. Kliinistä asiayhteyttä ja näyttöpohjaa käsitellään perusteellisesti, ja kliinisten vinkit sekä asiantuntijalausunnot antavat mahdollisuuden valita sopivimmat testit ja tulkita tulokset järjestelmällisesti.

Examination of Peripheral Nerve Injuries

Pieni, mutta kattava pokkari hermoreittien tunnistamiseen koko kehossa ja erityisesti raajoissa. Hermokuvaukset on esitetty alueittain, ja alueet on helposti yhdistettävissä toisiinsa kokonaisuudeksi hermojuuresta sen päätekohtaan. Kirja myös selittää jokaisen hermon suhteen luihin, niveliin, faskiaan, lihaksiin ja verisuoniin.

The Physiotherapist’s Pocketbook: Essential Facts at Your Fingertips

Tässä pienessä tietopankissa on perustiedot ja joitain edistyneempiä aihealueita). Anatomiaa ja neuroanatomiaa koskevat kohdat ovat todella hyviä sekä kirjasta löytyy kattava luettelo hyödyllisiä MSK-testejä. Asettelu ja osiot ovat selkeitä, joita tukevat liitteet sekä selkeät kaaviot ja kuvat. Värikoodatun tekstit ja korostukset helpottavat selaamista ja tietojen löytämistä.

Ortho Notes: Clinical Examination Pocket Guide

Erityisen hyvin tehty taskukokoinen kliinisen tutkimisen tietolähde sisältäen; lääketieteellinen seulonta, kuvantaminen, loukkaantumismekanismit, ROM, toiminnalliset puutteet sekä erityistestit. Sisältää myös kaavioita ja taulukoita potilaan hoitoon, sukupuoleen ja ikään liittyvistä sairauksista, elintoiminnoista ja lyhenteistä. Sivut ovat vedenpitäviä ja niille voi kirjoittaa muistiinpanoja ja pyyhkiä ne pois.

Physical Therapy Examination and Assessment

Tämä kirja tarjoaa fysioterapian opiskelijoille loogista, vaiheittaista ohjeistusta tutkimusten tekemiseen, tulosten dokumentointiin, yksilöllisten hoitosuunnitelmien laatimiseen, ja auttaa oppilaita ymmärtämään paremmin tätä monimutkaista prosessia.